Anyák napja 2016 – Ajándékok könnyen, gyorsan, szépen

Idén nagyon korán érkezik az anyák napja, május elseje egyben az első vasárnap is.

Ilyenkor általában az Apukák, Nagytestvérek segítenek meglepni Anyát. De a gyerekeim még nem túl nagyok, így nem szoktam a véletlenre bízni és a Nagymamáknak, Dédinek az én segítségemmel készülnek az ajándékok. Közben persze gátlástalanul nyomulok, hogy a csemeték engem ki ne hagyjanak az ajándék-listáról! Ugyanis már most teljesen biztos vagyok benne, hogy pár év múlva nosztalgikusan simogatom majd a kis kezük munkáját időről időre.
Idén a krokotak.com honlapon találtam könnyen megvalósítható ötleteket, mi ezekből fogunk választani.
Anya (Mama) – királynő

anyaknapja-kiralyno1 anyaknapja-kiralyno2

Színes körvirágok:

anyaknapja-korvirag1 anyaknapja-korvirag2
anyaknapja-korvirag3 anyaknapja-korvirag4

A legjobb anya (mama) – díj

anyaknapja-dij1 anyaknapja-dij4
anyaknapja-dij3

+1 ötlet: Elrakható ölelés és puszik:
Papíron rajzoljátok körbe a gyerek kezét és vágjátok ki a körvonalak mentén. Egy szalagból mérjétek ki csuklótól csuklóig az ölelésének a hosszát és tűzzétek/ragasszátok a papírból kivágott kézfejeket a szalag két végéhez. Nagyobb kishölgyek ilyenkor gyönyörűen kidíszítik a kezecskéket gyűrűkkel, színekkel… smile hangulatjel Ez lesz az ölelés. Egy papírlapot hajtsatok félbe üdvözlőkártya formában. Egyik fele szabadon díszíthető rajzzal, szöveggel, jókívánságokkal. A másik felére pedig kerüljenek színes körök és minden körbe egy puszit nyomhat a kicsi. Írjátok hozzá, hogy minden körbe puszi került. Tegyétek a puszik mellé az ölelést és később Anya vagy Mama, Dédi bármikor előveheti.
És egy felnőtteknek, bevállalós Anya-Lánya párosoknak: (A teljes cikk több képpel: http://www.nlcafe.hu/csalad/20150412/anyak-napja-ajandek-tetovalas/)
anyaknapja-tetko
Egy kis érdekességnek pedig az anyák napja története:
Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján.
Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is felköszöntötték. Angliában az 1600-as években az ünnep keresztény vallási színezetet is kapott. Akkoriban a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek, és a napot édesanyjukkal tölthessék. A látogatás előtt külön erre a napra ajándékként elkészítették az anyák süteményét. Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva.
Források:
wikipedia.org
http://krokotak.com/2015/03/mom-you-are-the-queen/
http://krokotak.com/2013/03/bouquet-for-mom-2/
http://krokotak.com/2015/03/diy-mothervs-day-brooch/